Igår var det lite aktivitet på kolonin. Fotografen Patrik var på plats för att fotografera ett uppdrag som vi fått av ELLE Mat & Vin. Victor hade tagit ledigt i ett par timmar för att hjälpa oss med vedugnen, vi skulle nämligen göra ett reportage om smarriga vedugnspizzor och vårt nybyggda utekök. Victor var snabb med gräddningen av surdegspizzorna och kaoset av fat och tallrikar inne i stugan växte i takt med antal färdiga matbilder. Lagom tills bilderna var tagna, killarna hade gått och lugnet sänkte sig igen var varje ledig yta full av disk. Skönt ju. Att varva ner med något som inte kräver så mycket fokus. Jag var lite extra försiktig med den vackra keramiken som jag lånat av Västergården, deras glasyrer och känsla passar väldigt fint ihop i mixen med mina egna fat och tallrikar. Mest nöjd blev jag nog av en efterrätt som jag och Victor komponerat med Gridellis pistagecréme och björnbär från trädgården, smarrigt som bara den.