När mörkret sänkte sig igår, mötte jag upp tjejerna i närheten av Brunnsparken. Inte vår vanliga mötesplats men vi skulle ut och äta och hade siktet inställt på Noot Nordik Kitchen som nästan ligger granne med Hagabadets Spa vid Drottningtorget. Noot öppnade för lite mindre än ett år sedan och fokus ligger på modern och nynordisk mat. Som en liten cykelliga samlades vi upp i ett hörn, rejäla damcyklar med barnstolar och cykelkorgar fyllda med vantar, väskor och lite shopping som Anna hade hunnit med att bränna av under de sju minuter som hon kom dit före oss. Att gå ut och äta med en inredningsstylist, en arkitekt och mig själv (som också sitter med stylistögon och dessutom bloggar en massa om inredning OCH mina upplevelser av restauranger) har en del effekter. Plötsligt har Anna släppt sitt glas champagne och står och kikar under stolen vi sitter på, är den kanske från Menu? Och Emelie känner in lampan som dinglar fint över vårt bord under kvällen. Kanske något för hennes egna köksbord? Formen?, jaa fin. Men undrar om den finns i en annan färg? Så här håller vi på. Vi spanar in det öppna köket - något av det bästa jag vet med dagens moderna restaurangskoncept - transparensen - underhållningen. Att se sin kock preppa och omsorgsfullt lägga maten på vår tallrik. Vi är helt överens om att Noot känns modernt, internationellt, generöst och samtidigt förvånansvärt intimt och personligt. Vad hände mer då under kvällen, när mammor är på vift? Jo Noots Creative Chef, Christian Gustafsson, har jag följt en tid och han var framme och hejade innan vi skulle gå. Han berättade om deras medvetna metoder för hållbarhet och att no waste i matlagningen egentligen är en självklarhet. Närproducerat också i den mån det går. Inte oss emot som älskade att njuta av svenska lyxiga råvaror som löjromen från Kalix och anklevermoussen från en liten svensk fågel. Jag hade tjuvkikat på menyn tidigare på dagen och fastnade såklart vid en efterrätt som kallades "Semla". Alltså kom igen, det där kallar jag efterrätt som skriker mitt namn! Det visade sig vara en tolkning med finess. Emelie blev lika förtjust som jag och av mandeln och vaniljglassen som bröts av perfekt med riven citronzest. Den var för god för att låta sig hejdas, så min bild av Semlan blev den här. Lite senare satt vi på cyklarna hem, Anna och jag recenserade Parasit (som går på bio!) för varandra. Alltså lägg den på minnet, eller ännu hellre se den om möjlighet ges! Koreansk produktion med Tarantino-vibbar, lämnar resten osagt. Emelie och jag tog sällskap vidare in i Majorna. Puss, kram och vinka godnatt, och trampa hem till våra stilla lägenheter där sömnen väntade. Restaurangstipset Noot Nordik Kitchen, Östra Larmgatan 4, 411 06 Göteborg Läs mer om restaurangen här.