När både Årets kock 2019 och andraplats-tagaren av den prestigefyllda tävlingen kommer från en och samma restaurang, SK Mat och Människor - då förstår man att man kommer få äta gott. Så jag bokade bord. Jag och Vic skulle fira årsdag iförrgårkväll.. någon som vill gissa hur länge vi hållit ihop?.. Alltså jag förstår ju att jag börjar bli gammal när jag kan meddela att vi hängt ihop i arton år. Alltså 18! Det är ju typ hela mitt vuxna liv. Såklart att detta skulle firas och Vic kom hem efter jobbet med säsongens första Amaryllis och en flaska Moet som vi delade medan vi bytte kläder och gjorde oss lite fina. Vissa enkla knep har jag att ta till, vet att tofsen gärna får vara på sidan och att svarta jeans och keps går hem, så den grunden till outfit fick det bli. Bord var alltså bokat på SK Mat och vi hade bestämt oss för att gå all in. Åtta rätters med tillhörande vinpaket av den lyxigare varianten. Haha.. byxorna knäpptes upp redan efter rätt nummer två och tre timmar senare hade vi lotsats igenom en ljuvlig matupplevelse. Den här typen av middag vill man dock inte äta för ofta, förstå mig rätt, mat och vin var underbart, i synnerhet tillsammans men kroppen, den fick en smärre chock av blandningen tryffel, and crispy potatis, croque monsieur, röding, hälleflundra, ostron, tatar, ramslökskapris osv. som jag satte i mig. Väl värd dock! SK Mat & Människor, Johannebergsgatan 24, Lorensberg Göteborg