Restaurang vRÅ har blivit VRÅ med stora bokstäver rakt igenom. En intim och liten inklämd gourmetvrå som nu växt in i större kostym, med ett riktigt kök, nyrenoverad restaurang och plats för flera gäster. Jag tycker om detaljerna i inredningen. Att den till stor del kommer från lokala producenter med marmor från Bohuslän och återvunnet glas från Orrefors. Och den vackra keramiken tillverkas av Västergården. Det större köket ger helt andra möjligheter och nu finns varmrätter på menyn och ännu mer fokus på grönt. Jag var på presslunchen tidigare idag, gick in genom den här pampiga entrén. Chefskock Sofia B Olsson tog emot oss med varm hand och lotsade oss igenom den japansk-svenska måltiden och de olika rätterna. Det är en lyxig känsla att få veta bakgrunden till de välkomponerade rätterna. Hållbarhet står fortfarande i fokus. Det är tryggt, igenkännande i mötet med ibland något helt oväntat och nytt. Jag njöt med gott samvete av de invaderade ostronen och lite extra genom vetskapen om att den knapriga trattkantarellen till den sotade purjolöken (fantastisk!) plockades på morgonen av Sofia själv. Tänk dig att du har en fot på västkusten och en i Japan. Så stod det i pressmeddelandet och det är verkligen en fin beskrivning av upplevelsen i sin helhet.. Jag lämnade VRÅ med en varm känsla kroppen, en glad mage och började trampa utmed kanalen hemåt. Gråa moln, inget regn. En liten ensam anka. Och brinnande träd som speglas i vattnet. Fina Göteborg.