Jag letar konstant efter den bästa ramen här i stan, och häromveckan började Mayday (som ligger inne i Zamenhof) att förutom sina goda bowls, servera just detta. Kryddig, mustig och varm buljong. Perfekt lunch en rå januaridag.. sådana har vi ju haft en del av i den här staden. Jag hade varit på Sahlgrenska, tagit lite prover och det är något med att bara vistas på sjukhus som gör mig lite matt. Så denna ramen, med fläsksida i kycklingbuljong var tröst för hela mig. Ute hade solen letat sig fram. Som en vårdag (jodå, helt ok att redan känna så). Kanalen som flöt stilla och göteborgarna riktade sina nästippor mot strålarna. Jag bestämde mig för att promenera hem och gick genom Linné. Kikade såklart in på Fram, köpte min favoritchoklad som görs på kokosgrädde och utan mjölk och 60% choklad. Den är vansinnigt god! (Tips. Renée Voltaire har också en lite ljusare variant på kokosmjölk och den går att köpa i den flesta vanliga matbutiker, håll utkik och släng ner i korgen om du passerar.) Denna ekologiska butik är en av mina favoriter förutom Bara Bra Mat som ligger hos mig i Majorna. Alltid så mycket goda grönsaker att fylla skafferiet med. Och har du inte ätit mango-chips tidigare så måste du! Dessa är såklart svavelfria och det perfekta snackset. När mörkret sänkte sig över staden cyklade jag bort till vinbaren BANG, där Cattis satt vid fönstret och väntade på mig. Sardeller, ost och oliver. Och en fin vän att dela sin måltid med.