Det här med att hitta godaste semlan tar jag på största allvar. Dels för att en perfekt semla är det mest njutningsfulla som finns och dels för att jag helt enkelt är fånigt besatt av detta lilla bakverk. Jag minns när intresset väcktes till liv, så här var det. Året var 2008 och jag jobbade på hantverksbageriet Cum Pane här i Majorna. När vår semlesäsong drog igång blev jag lite extra ansvarig att hålla koll på att semlan alltid hade högsta kvalité (va hallå drömuppdraget!). Vi använde oss av mandlar med skal för att göra vår mandelmassa, något som bidrar till en liten bitterton som bryter härligt mot det söta. Med tiden utvecklas dock bittersmaken i mandelmassan så det var viktigt att vi provade bullens komposition varje dag, så att smakerna stämde perfekt. Okej, tack, det gjorde jag mer än gärna! En hantverkssemla om dagen helt enkelt. Det är bakgrunden till mitt nörderi och det är nog också förklaringen till varför en industritillverkad semla inte faller mig i smaken. Förra årets lista över Göteborgs bästa semlor stämmer himla bra än idag! Kika här, för hela listan. Ni delade med er av fina tips också så i år ska jag testa Café Oizo, Lilla Sur och Portens Bageri i de östra delarna. Dirty Records på Andra Långgtan ska också göra goda semlor? Hur är Landvetters Stenugnsbageri? Och Kampanilen? Ja och hur är det med Stockholms bästa semlor? Om du vill ha tips så har jag hört mycket gott om Lillebror i Vasastan, Rosendahls Trädgård på Djurgården och bageri Petrus. Vad säger du som kanske har testat? Har du tips så berätta, jag tänker nämligen de närmaste veckorna samla de bästa semlorna i en ny guide.