Det är det bästa som finns, att tipsa om nya godbitar i stan, och i synnerhet när det kommer till restauranger och mysiga vinbarer, har jag kommit på. Så jag är himla glad över att lyfta Fiskebar17 som öppnade förra veckan. Tänk dig en bit av Köpenhamns Køttbyn som letat sig till Magasinstorget, vägg i vägg med Grandpa och Da Matteo-bageriet. Rå och enkel inredning, trä och rostfritt, enkelt och ärligt. Fokus på fisk och skaldjur från Västkusten och smaker inspirerat från världen över. Streetfood-kulturen ska också få prägla menyn som ska vara okonstlad och enkel. Lunch dagtid och under tiden jag satt och avnjöt min lilla apertizer med rökta musslor hann två nyfikna ramla in och fråga efter strömming på menyn. Joel och Antonio driver baren tillsammans med David som är en av de tidigare delägarna till Strömmingsluckan. Och de kommer nog få dras med förväntningarna en tid, om strömmingens återkomst till Magasinsgatan. (Men en fågel visar att vi har lite tur, den kommer att gästspela emellanåt på menyn) Sittplatserna här är få, cirka 25 stycken (något som jag ju gillar.. den intima känslan och nära kontakt som man får med krögarna till ett litet ställe). På grund av den lilla sittytan kommer take away-luncher att vara i minst lika stort fokus och snart kommer man även hålla öppet på kvällarna (under veckoslutet ons-lör). Kvällstid ska Fiskebar17 nämligen bli ett litet vattenhål att slinka in i, dricka ett par glas goda franska viner, dra några ostron eller mumsa på en god chark i havets tecken. Imorgon har de sin första öppna kväll, och jag hoppas såklart på succée så att vi kan få se mycket mer av detta. Dagens restaurang och vinbarstips. Fiskbar17, Magasinsgatan 17, Centrala Göteborg Instagram: Fiskebar17