Igårkväll satt jag i soffan och bläddrade i min nya kokbok, nämligen Systrarna Perssons skafferi. En jättefin inspirationsbok som handlar om konsten att hushålla och förädla naturens skatter. Utöver inspirerade recept på råvaror som vi finner i den svenska naturen finns tips och råd för ett eget hållbart skafferi. Kanske så att jag kan blir lite bättre på att ta hand om skördarna från köksträdgården och mina fruktträd? Hade ju varit fantastiskt. Men detta är inte en bok enbart med ätbara recept. Spännande naturliga hudvårdsprodukter och egna rökelser bläddrade jag mig också igenom. Jag hade en stund innan jag kröp upp i soffan letat runt på nätet efter stora fina julstjärnor så fastnade såklart här, vid receptet på Julgranola med kanel, hasselnötter och äpple. Hur gott! Nyponmarmeladen med kombucha och vanilj låter också som en vinnare. Det här ska såklart testas.