Ända sedan vi köpte kolonistugan har påsken fått komma lite i skymundan. Vid denna tid på året sätts nämligen vattnet på i hela koloniområdet och det blir startskottet till ganska så intensiva veckor. I synnerhet om man har ambitionen om att odla i egen köksträdgård och vill driva upp sina egna blommor till trädgårdsrabatterna. Och det vill jag allt som oftast. :) Det är alltså inte hos mig som du hämtar inspiration om hur man färgar in ägg eller dukar ett riktigt påskigt bord. Nej, hos mig blir det inte mycket traditionellt utan istället mycket annat som ingår i vår högtid. Häng med på vad som väntar i helgen! Hur är påsken på kolonin? Jo! Sillalunchen är en klassiker så den ingår alltid. Och vi intar den nästan alltid i trädgården. Det får vara hur blåsigt och kallt som helst, lunchen ska intas ute. Tjocka filtar och massa kuddar används som borg mot aprilvindarna. Jag dukar upp med en påskbukett som sprängs av vårkänslor. Fantastiska pioner och ranunkel kan man komma över så här års och de blandas med fördel upp med strån för en vild känsla. Som du ser är min påskbukett inte särskilt gul utan jag väljer gärna en vårig blandning av de olika pastellerna crème, rosa och aprikos. Det viktigaste är att den känns som ett tydligt vårtecken tycker jag. Så fint! Sedan ägnas påskhelgens dagar till trädgårdsarbete och att komma i ordning i stugan. Det bäddas rent i sovboden som samtidigt vädras ur ordentligt. Fröer ska sås, gräsmattan ska räfsas, rosen klippas ner och staketet lagas. Vattenslangen ringlar sig fram över gruset och vi jobbar tysta på varsitt håll, jag och Victor. Och mot kvällen, när det börjar kurra i magen och fingrarna är bruna av jord är det dags att inviga pizzaugnen. Årets första Margherita på surdeg serveras bubblande varm. Till det husets cocktail och jag har bestämt att i år finns det fler att välja på, nämligen Paper Plane, Pink Lady och Whiskey Sour. Bara att välja den man gillar bäst! Aprilhimlen. Den gör mig lika stum varje år. Så vacker tid vi har framför oss nu. Glad påsk till dig! Kram Elin