Det är för tidigt att skörda mina senhöstäpplen men det är hög tid att börja planera för det. Vad jag använder äpplena till brukar bli olika från år till år. Jag har som en del av er vet bryggt min beskärda del Äppelsherry, jag har färskpressat juice i det oändliga. Jag har gjort knäckiga äppelpajer och just detta recept är min absoluta favorit. Den blir knäckig, karamellig och smörnötig ihop med de friska äpplena som jag har i just min trädgård. Jag återkommer alltid till detta recept. Mamma gör världens godaste chutney, det kanske jag också ska ge mig på? Jag har också gett bort tonvis, till vänner. I en korg som jag konstant fyller på och om förbipasserande får ta så mycket de vill ifrån. Blir bara tacksam att någon annan kan ta vara på det. Ätit ett äpple om dagen. ☝🏼 🍎Så, i höst är planen att :Göra chutney (om jag har tid och orkar) och annars får jag nog en burk eller två från mamma. 😊 Sortbestämma. I år ska jag hålla koll på när Botaniska trädgården bjuder in att komma bort med sin frukt och få den sortbestämd! De gör det varje år. Otroligt roligt att få veta ju. Jag har alltid önskat att jag visste mer om mina två sorter som planterades för en hundra år sedan. Skulle också vilja kolla upp hur det funkar med äppelmusteri, tror nämligen att mina friska äpplen skulle vara perfekta till det. Jag har gett bort hela skördar till musterier vissa år.. men det vore ju kul att köpa sig den tjänsten själv tänker jag.