Förra fredagen tog jag taxin ner till Gamlestan.. ..och närmare bestämt till Sveriges enda urbana stadsvingård, Wine Mechanics. Här har jag varit många gånger förrut, druckit av deras goda viner, hängt i baren, ätit goda middagar och blivit rundvisad i den spännande vinproduktionen. Jag har för övrigt inte hunnit beställa hem och testa mig igenom hela vinutbudet men favoriterna so far och som jag gärna har en flaska hemma av eller två, är Bit i Kudden skattebetalare, Gimme, gimme, gimme som är det första Riesling-vinet på många år som jag verkligen tycker är otroligt gott. Tips till dig som vill testa uttrycksfulla och härliga svenskproducerade viner på vindruvor som direkt efter skörd fraktas till Göteborg för vinmakeri. Akonoba har jag inte druckit än men efter att läst på om den kommer jag definitivt beställa hem den från bolaget. Jag har aldrig varit på Wine Mechanics med syrran och det var henne jag väntade på utanför i solen. Vi skulle fira hennes födelsedag i efterskott och jag hade bokat in oss på en fredagslunch och inte vilken som helst. Nej för Stockholmskrogen Café Nizza som ligger på söder (en av mina favoritvinbarer där) körde gästspel och hade komponerat ihop sex rätter med goda viner till. Som denna! Café Nizzas signaturrätt och egna tolkning av Cacio e Pepe, den är magisk. Syster var också magisk och vi pratade om familjen, om goda viner, om syrrans kommande Köpenhamnsresa och om våra mäns nyfunna och gemensamma intresse i motorcyklar.. och om det kan tänkas vara bra eller dåligt för oss när man tänker efter..? Så här får det gärna se ut. En god bit ost. Ett gott glas till. Perfekt så. Sedan ramlade vi ut igen. Jag hankar fortfarande mig fram mest på kryckor och syster gick i förväg. När man är i Slakhusområdet så ska man passa på att utforska Cityysteriet som tillverkar sina egna goda ostar. Solen ute släpade lågt på himlen och taxichauffören lät mig hissa ner rutan. Gyllene strålar som följde med hela vägen hem till Majorna igen.