Igår hoppade vi in i en taxi och lämnade stan. Påbylsade från topp till tå och färden tog oss rakt ut i ett vinterlandskap en timma söderut. Så var vi framme, vid en gnistrande och frostfrusen äng. En liten stig ledde upp till glashuset, platsen vi skulle spendera våra kommande sex timmar. Äng är en relativt ung restaurang och ligger i anslutning till Ästad Vingård som jag tidigare berättat om här och restaurangen som drivs i egen regi har snabbt fått en guide Michelin stjärna och blivit extremt populär. Det tog oss några fullbokade månader innan vi hittade ett ledigt datum. Så vi hade längtat länge och var riktigt taggade. Här utforskar man det lokala landskapet tillsammans med traktens odlare, jägare och fiskare. Fokus ligger alltså på skandinaviska råvaror men man hämtar inspiration till metoder från hela världen. Denna lilla anrättning med rikligt hyvlad gotlandstryffel var smått magisk. Svårt att sammanfatta Äng på ett bra sätt för jag vill inte spoila utan tror faktiskt att upplevelsen (om du själv ska dit) blir bäst som en överraskning. Men jag kan meddela att det sammantaget var en smått fantastisk upplevelse, en resa som tog oss mellan olika rum, och där det ständiga flödet av spännande små rätter att utforska aldrig verkade sina. Allt noga parat med vin från källaren som både kunde ha i uppgift att bråka och stöka till det lite men också ibland helt harmonisera med smakerna. En liten havskräfta med korianderolja vek jag ihop till en liten tacos och den blev för mig kvällens höjdpunkt. Bland de nitton rätterna kommer jag också ta med mig minnet av den fantastiska.. .. osten.. .. kräftan med brynt grädde och dillolja.. Och platsen i sig, den direkta kontakten med naturen och hospitalityn som genomgående höll fantastisk nivå. Hej då Äng, nästa gång vill jag se dig i vårskrud eller på hösten när färgerna sprakar och himlen fylls av mörka moln och blixtar. Här finns mer info om du vill veta mer om restaurang ÄngHemsida här.Adress: Ästad 10, 432 77 Tvååker (ca en timma söder om Göteborg)Avsmakningsmeny: 2000 kr/ person och sedan tillkommer dryck utöver detBokning: Jag såg häromdagen att platser nu är släppta för Juli till December 2023, men om man söker runt lite så finns det här och där lediga bord i närmare framtid.