Hej hej. Sommaren rinner mellan fingrarna. I alla fall känns det så för att en massa tid går in i renoveringarna och vi har hållit oss mest på hemmaplan. Så vad som är ledigt och vad som inte är, skenar iväg. Men då får man fixa till det så gott det går. Och vi hämtar njutning i maten. Vi renoverar på dagen (läs Victor) och vi lagar goda middagar (läs Victor igen) som vi myser av i trädgården. Vi äter också himla mycket ute, på våra favoritställen i stan. Här i del 3, kommer några sommartips till gott och somrigt Göteborgskäk. Vi tar motorcykeln och åker ut på lantliga slingriga vägar. Stannar till på Kåhögs gårdsbutik och köper fet opastoriserad mjölk. Av den blir det otroligt goda pannkakor med färska jordgubbar och grädde. En kväll är vi slitna och trötta. Vi orkar inte lämna Majorna utan rör oss till Sannaplan och Taquerian Hermanos. Här har vi ätit många gånger med blandad upplevelse, men just denna gång var allt helt fantastiskt gott. Vi träffar gänget i olika konstellationer och äter världens godaste och mysigaste middag här. I det svarta huset du vet. För dig som älskar otroligt kvalitetskött så är Ale Kött och Chark något att besöka. Det är så bra här. Kalla sommarkvällar calls for a glass of red. Det är något som jag annars inte dricker mycket av på sommaren.. Nej men detta är endast tre ingredienser men de kan nästan förändra liv. Jag vet inte vad det är men kombinationen av saftig och söt nektarin, nötiga pumpakärnor och mild och fet grekisk yoghurt. Den är oslagbar på en soluppvärmd liten trapp. Kaffet på Bar Italia är ljuvlig och ibland slinker även en liten pasta ner. Här är det solläge många timmar av dagen. Älskar det intima och passionerade känslan som råder. Bor man i Göteborg räcker det så här. Färska räkor direkt från hamnen, färskt surdegsbröd från Cum Pane och Hugos lagrade gräddost. Ett annat härligt stopp för Cappucino är på Allora vid kaserntorget. Här är det solläge hela dagen från ca 10.30 på förmiddagen. De oborstade delarna av Majorna har sin charm och det finner du hos O/O Bar på Bangatan i Bang gamla lokaler. Goda hantverksöl finns här och en miniuteservering med utsikt över Vita Björn och annat Majornatypiskt. Restaurang Bombay har stått på vår attbesöka-lista i alla år och häromkvällen fick vi ett ledigt bord. Hmm är glad att vi testade iaf och jag skulle kunna återvända för hummusen. Så fort jag kommer ut till havet börjar beroendet av Marie-kex. Ett kallt glas mjölk och jag är i himlen. Det enda jag kan komma på i kakväg som är ännu godare är de som bakas hos Cum Pane. Mina tips till sommarens bästa glassbarer har du här. Det är ändå det bästa med sommaren. Trädgårdsmiddagarna. Grillat, ostar och vin. Goda vänner. Filtar, tända ljus och mys. Ändå vad vi lever för just nu.