Igår glödde kvällssolen precis som den borde över Göteborg. Och för första gången på länge kunde man njuta av att sitta ute på en uteservering. Så det var precis vad vi gjorde – jag mötte upp Anna, Peter och Fredrik på Ma Cuicine, en familjeägd fransk bistro i närheten av Saluhallen och Domkyrkan. Om sanningen ska fram är det inte helt lätt att hitta de där charmiga, genuina små barerna och restaurangerna i själva centrumkärnan. Jag blir gärna ställd när DM från följare som ska ut och äta en kväll mitt i centrum dimper in och de undrar var de då ska boka bord. Här har de sin pärla. En av de där klassikerna som håller. Där kockarna lagar allt från grunden, med svenska råvaror i säsong, men med tydlig tonvikt på vårt älskade franska kök. Vi började med några förrätter att dela på. Råbiffen var helt otrolig, likaså primör-grönsakerna med hummus. Och musslorna med brynt smör – som jag skrivit om så många gånger förr – de höll som alltid. Vi åt och plockade och pratade oss igenom statuset på grabbarnas landställe och renoveringen som pågår där, böcker vi vill läsa i sommar, och franska små byar vi drömmer om att besöka tillsammans. Sen kom varmrätten in: en hel piggvar, perfekt tillagad, med stompad smörig potatis, fermenterad kålrabbi och gulbeta. Och såsen, en fantastisk beurre blanc. Det var så gott. Väldigt mysigt också att som sällskap dela på en hel fisk – tips! Till varmrätten drack vi ett krispigt vitt från Bourgogne som satt som en smäck. Det här – att umgås över en god bit mat på en liten gata som ändå sjuder av liv så här års – det är magi för själen. Det bästa som finns. När vi vinkat hejdå till vår kypare Fakry som var fantastisk kvällen igenom och vi kramats hej då och bokat in nästa träff i kalendern hoppade jag upp på cykeln. Jag tog omvägen längs vattnet bara för att fånga de sista varma strålarna innan solen sjönk bakom taken. Och istället för att åka hem till lägenheten trampade benen mig bort till kolonin. Där såsade jag omkring och vattnade mina törstiga växter. Ett perfekt sätt att avsluta juni månad på.