Jag tog mig till andra sidan stan för att testa nyöppnade bageriet Sol. Semlan var jag såklart nyfiken på, tänk om jag hittar min absoluta favorit?! då blir det jobbigt men kanske ändå lite hälsosamt med avståndet, tänkte jag. Väl på plats på det snygga och stilrena bageriet så lockade även levainbrödet, det danska rågbrödet och croissanterna som doftade ljuvligt av smör, en sådan fick det också bli. Sol hittar du på Eklandagatan 8, och det finns gott om fikautrymme för de som vill. Men jag fyllde en kasse att ta med hem. Semlan dök direkt upp på ett fat till kl 11-kaffet. Men ah. Måste säga som det är, att min gom vill ha en högkoncentrerad mald rostad mandel med lite råsockerlag (helst) för att ge en söt mandelmassa som balanseras upp med lite bittermandel, klassiskt och perfekt om man gör den rätt. I denna semla hade man adderat syra i form av plommonrisvinäger och nej, det blir inte bra. Jag saknade verkligen också en luftigare och mindre hård grädde och rejält med grovstött kardemumma om jag ska vara ärlig. MEN kul för den som inte vill ha klassiskt måste jag medge! Men vi behöver inte deppa för Sol hade en vinnare i sin croissant. Så nu måste jag ta mig över alla kullar och små berg som ligger mellan Majorna och Johanneberg för att testa en sådan med mörk choklad.