Vi närmar oss Fettisdagen med stormsteg och jag intensifierar mina tester av de semlor som jag tror allra mest på. Här på flankern har vi en semla har fått mycket ståhej sedan bageriet öppnade i Jonsereds fabriker för några år sedan. Receptet har ändrats sedan förra gången som jag åt den och efter all jubel i mitt instagram-flöde så kände jag att jag bara måste testa. Vad gör man då? Jo då plockar man upp sin goa mamma som alltid är pepp på lite äventyr och som bor där i krokarna. En regnig vardagsförmiddag gömde vi oss i den långa kön framför cafédisken. Och när det blev vår tur hade vi hunnit fundera på alla olike sorters varainter på upplägg. Skulle vi kanske ta en soppa med? Fast bullarna såg ju också hemskt goda ut. Men lite soppa ändå? Nej nej vi hade ju ett uppdrag. Så två semlor med kaffe tack! Och det var dagens sista semlor som gick, vilken ruggig tur vi hade nu. Hur var semlan då. Jo, så bra att mamma direkt började prata om att boka sina semlor härifrån till fettisdagen. Det som var så väldigt gott var den perfekt fluffiga grädden och mandelmassan var något extra. Basen av massan köps in från Valdéngården i Köping (den ska vara ruggit bra) och sedan adderas mandelpraliné som är ett sött "mandelsmör" och rostad grovhackad mandel som gav en intensivt härlig nötsmak. Det blev också väldigt mycket tuggande, kanske lite för mycket om jag får vara uppmärksam på detaljerna. Också, hade kroppen gärna fått vara lite bredare ändå - kanske en dimension av knivsudd äkta vanilj i grädden? Eller liiite bittermandel? Men när allt kommer omkring så förstår jag att många hyllar denna semla och jag tipsar mer än gärna om denna lilla pärla, en kvart utanför stan.