[caption id="attachment_86043" align="alignnone" width="740"] Botanico[/caption] Då är det dags igen! För dig som gillar att testa nya restauranger, utforska staden, få nys om en fantastisk ostbutik, frukostställe som liknar Pom & Flora eller bara njuter av att sjunka ner i en undangömd liten vinbar någonstans så är dessa inlägg för dig. (Jag samlar mina upptäckter här under kategorin Mitt Göteborg ) Göteborg har de senaste åren imponerat med sin ständiga rörelse och utveckling på mat och krogscenen och jag som har god aptit och älskar att testa koncept och nya miljöer har radarn utfälld. Här kommer några utvalda härliga nyheter för hösten, enjoy! Botanico. I veckan har restaurang Botanico efter en lång tids renovering öppnat sina portar. Med handen på hjärtat så har jag väntat med spänning på detta, här skrev jag redan om dem Maj. Den stora lokalen som ligger mitt över Levantine på Aschebergsgatan 23 består av två våningar. I tropisk klubbmiljö skakas det cocktaildrinkar och till det kommer sushi så småningom att serveras på bottenplan - hur härlig kombination! Ovanvåningen har en helt annan meny och är inspirerad av asiatisk och peruansk matlagning. Här äter man till pulserande och skön klubbhouse i högtalarna. Har vi sett liknande mat och inredningskoncept förut? Ja, men med läget och den blivande stora uteserveringen kan Botanico bli ett lite mer partytillskott till sköna klustret av Levantine, Levantine Parken, La Strega och Bar La Lune som redan etablerat sig där. Best of Wagner. Ulf Wagner har lämnat tiden som ägare av Sjömagasinet bakom sig och öppnar bistro! När jag får veta att menyn kommer innehålla pankofriterade råa kräftstjärtar och signaturrätten hummersallad, ja då googlade jag loss direkt för att hitta bokningsknappen. 7 Oktober är öppningen på Östra Larmgatan 18. Bar bulot. I Stora Saluhallen huserar Bulot restaurang tillfälligt, redan till våren kommer de flytta över verksamheten till Norra Hamngatan 8. Hursom, älskar deras matapproach! Även om jag inte riktigt fattat konceptet fullt ut men vem går inte igång på vindruvor från Saltholmen och "hel mont d´or i ugnen med en skvätt vin, som därefter bombarderas med en skottkärra tryffel. Med något oxiderat att dricka till såklart." Amen.