Om det är något jag och Victor delar passionerat så är det kärleken till god mat - och igår var det dags för date night på stan. Men först rensa kantarellerna som vi plockade i Värmland i helgen. Det vankas kantarellrisotto någon kväll. Och efter det ett ärende på kolonin. Löven på Vildvinet just nu, det är så vackert jag blir knäpp. Sedan ombyte. Jag lever i dessa byxor från franska Sezané just nu, vida och sköna med så fint fall i tyget! Finns här. (adlink) Vi cyklade ner mot stan, närmare bestämt till Postgatan 16. För det är där man hittar den nyöppnade restaurangen Gurras . En omedelbar doft från den öppna elden och en vacker lokal mötte oss direkt. Ett spännande möte mellan stuckaturer och pelare som andades 1800-tal och den grovhuggna baren i rå granit. Bakom restaurangen står Gustav Trädgårdh och Stureplansgruppen. Konceptet på Gurras är streetfoodinspirerad mat som polerats upp ordentligt. Mindre rätter av kompositioner som med finess dansar runt på tungan i överraskande harmoni - och kvällens höjdpunkter då? Ja alltså, missa inte: Det bakade ostronet med brynt smör och pepparrot! Sticky och supercrispy kyckling på kycklinglår från Mowitz. Och! Att man välkomnas till att äta med händerna om man så vill! Langos som alltid är en favorit till mig och den friterade havskräftan med picklad grön tomat och gurkört. Det lätt oxiderade vinet som parades till av Ture var fantastiskt! Fantastiskt fin vägg och kaffestation. Jag glömde tyvärr höra mig för om material, men ser ut som trä på något vis. Sällskapet var också en liten höjdpunkt. Och även desserten med sticky donuts, miso, glass och fermenterade blåbär. Sedan cykelfärden hem till Majorna igen, Mätta, nöjda och glada över hur tisdagsmyset blev. Mer info: Restauranger GöteborgGurras - streetfoodinspinspirerad meny med influenser från hela världenPostgatan 16, Göteborg