Stunder som lägger sig som bomull runt hjärtat kretsar nästan alltid kring god mat och sällskap av fina vänner och familj. I alla fall verkar det så om man kikar i min bok. Här kommer den senaste tidens bästa stunder. Vi börjar med en kväll i trädgården när solen går ner. Magen kurrar och jag har plockat upp en kebab på vägen. En sån dag då man inte hittar kraft till matlagning helt enkelt.. På Instagram skrev jag nog att jag höll på med trädgårdsarbete.. okej okej jag drog i några maskrosor innan trötthet sköljde över mig och jag hamnade här på trappan. Ibland blir det inte mer än så och det är okej. Men dagar då man orkar, ja då bläddrar jag gärna i Therese Elgquist nya kokbok som tar sin utgångspunkt i det Växtbaserade. Fina recept och många inspirerande tips. Forens matiga och goda sallader är fortfarande mitt favoritlunchställe. Perfekt att plocka upp efter yogan. Så hade Franska bagarn i Majorna börjat med en ny sorts bulle, på wienerbröd-deg och fylld med vaniljkräm och mörk choklad. Ljuvlig, givetvis. Det fina med att ha några väl utvalda Bookazine liggandes framme är att det gör det så enkelt att stanna till och bläddra mellan de vackra bladen. Håndverk är en reklamfri sådan och fylls till brädden av kunskap och inspiration kring hantverk och design. Många dagar nu då orken inte räcker till men jag var himla nöjd att den räckte till att steka mig lite god falukorv från Gudagott och kokning av snabbmakaroner till. Riv parmesan över, kasta på något grönt om du vill och ta fram ketchupflaskan. Dyk ner i tallriken. Sigge är skönaste sällskapet. Han är tyst, mjuk, ger värme och får mig att bli sömnig. Som ett glas rödvin ungefär. Upptäckte en ny Italienare i stan, ett rustikt fynd! Otroligt gott och Riccardo (Cibo E Vino) som driver osterian med samma namn är otroligt sympatisk och ger en fin och kamratlig bordsservice. Toppoäng till vinutbudet, pastan, den fylliga och goda Tiramisun och de faktum att det rustika stället är som taget från en italiensk lantlig by. Har du inte varit på Champagnebaren någon gång i dit liv, så är det dags nu. Börja kvällen här. Ljuvligt i glasen, de godaste ostronen och ost och charkisar som är ren njutning. Genväg till bästa klockslaget att dricka bubblorna på? Se till att du är där kl 17-18, då får du sol om du sitter på utsidan och det är fortfarande en lugn och stilla stämning innan kvällens mer livliga timmar.