Jag tror att upplevelsen började redan under den lilla femminuters färjeturen över till den lilla ön Härön vid Tjörn . Redan där sattes en avslappnande ton av hav för kvällen och restaurangbesöket vi hade framför oss på Magasinet Härön – ett gammalt spannmålsmagasin från 1847, varsamt restaurerat med bevarad själ. Här ryms en varm plats där maten är rotad i det lokala och egensinnigt gjorda. Jag, syrran och mamma var ute och utforskade Tjörn i helgen, och en av höjdpunkterna som jag måste börja med att berätta om var helt klart middagen den kvällen. Vi hann med ett litet kvällsdopp och satte sedan kurs mot Magasinet. Självklart vill man ha fisk och skaldjur i denna kontext, konstaterade vi – och det var också vad större delen av menyn bestod av. Till förrätt. Parmesangratinerade blåmusslor, toppade med örter från restaurangens egen trädgård. De serverades med bröd och en chili-aioli som smakade helt gudomligt. Älskar när musslorna är små och fina, precis som de här. Huvudrätten blev rödtunga – en fisk jag sällan äter och därför blev extra glad att se på menyn. Den var perfekt tillagad och serverades med rostad svartrot och en otrolig citrus-smörsås. Till det drack vi ett grekiskt vin som vi blivit tipsade om direkt från köket – en klockren matchning. Och finns det choklad på menyn, ja, då kan jag inte låta bli. Det blev en ljuvlig belgisk chokladtårta till dessert. Får jag lov att säga att jag ÄLSKAR menyer som här, när man går tillbaka till det mer traditionella för-varm-efterrätts-upplägget. Det här med sharing är helt okej men ofta ett så förvirrat koncept. Därför känns det befriande med denna tydlighet! Vill bara säga det. Hursom! Vi gick därifrån, redan med en längtan efter nästa besök. Tänk om det kan bli till jul – den sista augusti stänger Magasinet nämligen för säsongen, men den 5–6 december öppnar de igen för en julsupé. Den ska jag hålla utkik efter i deras kanaler när den släpps om några veckor.