Outfiten för någon kväll sedan var min metallicskimrande kjol från Rails stylat med min chunky stora Balenciaga tröja och mina nya mocka-flipflop från Toteme. Hopp in i taxin och full fart mot Olskroken. Jag skulle möta upp syster på date. Vi hade bokat bord på Faccia Grassa och det var en omedelbart intim och stimmig känsla och varmt bemötande. Vi bestämde oss för att dela på ett par pastarätter som lät otroligt goda och kocken var snäll med att plate-a så vi inte behövde pilla i varandras tallrikar. Sånt gillar jag. Men först en ljuvlig liten snacks i form av crostini med någon slags riven tomat och mängder av finhyvlad parmesan. Jag dör så gott. Italiensk mat får mig alltid att njuta som mest, så är det bara. En annan reflektion är den härliga känslan att inte ta sig till stadskärnan för att söka upp bra barer och restauranger. Av erfarenhet har ju bagerierna de senaste tio åren poppat upp och frodats i våra vanliga bostadskvarter. Det är i Majorna, Masthugget och övre Linné som jag hittar mina bästa hantverksbagerier. Jag önskar verkligen samma utveckling för de härliga små barerna och restauranger och vi är en bit på väg. Min Majornakärlek till trots så älskar jag att upptäcka nya pärlor i andra bostadskvarter. För att ta en liten omväg för en perfekt citronsdoftande pasta, en god affrogato och njutet av en ny upplevelse, det är sådant som man med självklarhet vill göra.