Det är något speciellt med stammis-ställen, med en bra kvarterskrog där stämningen är avslappnad och maten riktigt god. Bar Robusta i Linné är exakt en sådan plats. Gårdagskvällen var blöt och regnig men det trotsade jag utan problem för att få krypa in i värmen där. Jag möttes innanför dörrarna av Pernilla, en av eldsjälarna bakom denna lilla italienska pärla. Det ska sägas att Bar Robusta har varit varit ett av våra stammisställen i flera år nu och jag hoppas innerligt att de aldrig, aldrig slutar med sin tryffelpasta, för den är helt enkelt out of this world.Men det är inte bara pastan som gör att jag älskar Bar Robusta. Det är känslan och det där vardagsrumsmysiga som gör att man vill sitta kvar länge och helt plötsligt upptäcker att man sitter med benen i kors och tubsockorna tittar fram. Oj. Och så är det förstås deras förmåga att kombinera riktigt bra mat med riktigt bra dryck. En god barbera i glaset och kvällen var komplett.Helt ärligt så var både jag och Anna rätt slitna efter dagen, och det var skönt att landa in med en värmande pasta och ett perfekt glas rödvin som Pernilla tog fram åt oss. Vinet var blommigt, hade en lätt violton och lite sälta som trädde fram mot slutet - helt perfekt till tryffeln och det gräddiga. Slutligen blev det dags för tiramisu. Och här gör de den precis som man ska. Inget krångel, ingen sprit, inget tjafs. Men mycket kakao och mascarpone, precis som i Italien. Till det drack vi en bubblande röd Asti, vilket var en helt perfekt kombo.Nästa gång jag kommer till Bar Robusta ska jag tajma in vårsol på deras uteservering och kanske årets första Aperol Spritz, ja det är planen. Planen för dagen däremot är att sluta irritera mig över snön som envisas att falla. Kanske ger jag upp motståndet och gå in i lite vintermood igen, Vic är bortrest så kanske att jag tänder bastun ikväll och sträckkollar White Lotus-säsongerna som jag redan sett. Croque Monsieur med ett kallt glas vitt, till middag. Hoppas din dag blir fin, vad den än innehåller. Kram e