Kör du rakt ut i skogen, i trakterna kring Mölnlycke, kan du om du har tur, landa intill vid en gnistrande sjö och matdestinationen Hällsnäs hotell och restaurang. Här väntar en värld som uppfyller många önskningar. Bland annat möjligheten att checka in i ett nytt stort sovrum. En fluffig matta som löper sömlöst mellan rummen. En stor och skön säng och bäst av allt, fluffiga ljuvliga täcken. Jag och mamma skulle ha ett dygn här och jag pep av lycka när det visade sig att sviten hade en härlig bastu och bara några steg ut väntade kluckande vatten. Mörkret ute gjorde mig dock lite sjörädd men det kraftiga regnet kylde istället ner precis lagom mellan bastvarven. Om man vet lite om Thomas Sjögren, gourmetkocken som har sin bas i Göteborg men rör sig i vida bredder. Då känner man definitivt till Signum, som är fjädern i hatten. Guide michelain-krogen med en stjärna. Krogen finns här på Hällsnäs, i en fristående byggnad intill själva hotellkomplexet, en gastronomisk värld i sig själv. Det händer att jag dricker champange som Tomas satt på sina menyer och det går inte att bli besviken. Det är alltid sorter jag aldrig sett förut och som smakar otroligt. Så även den vi drack på rummet medan vi gjorde oss iordning. Sida vid sida i det generösa badrummet. Mamma i vacker röd klänning och jag något mer nedtonat i skinnkjol och en brun mjuk kashmirtröja från Göteborgsbaserade Maska. Denna gång gick vi till Hällsnäs hotells gemytliga och något mer folkliga restaurang för julbord. Det var fantastiskt. Olika sorters tillredda laxar i meter efter meter, ett gediget sillbord, några av Tomas specialiteter, som rökt karré från hans trakter i norr. Får man både skaldjur, ostron och perfekt tillagade klassiska julrätter på julbordet, då har man vunnit mig över. På Hällsnäs toppar man det med lite extra gröna rätter samt några inslag med spännande asiatiska smaker. Efterrättsbordet skojade man inte heller bort. Jag kom på mamma att stoppa fickorna fulla av karameller och jag gick loss på ostkaka och andra olika mjuka kakor. Jag vet att det är högt tryck på julbordet men det finns säkert luckor kvar. Och om du unnar dig några timmars julmys här lägg då på minnet att känna in servicen. För den är nästan något av det bästa. Varm, personlig och med ett tränat öga för vad gästen kan behöva. Ett litet tips för julkänsla, och den är helt okej att få, från och med nu.