Krogbranschen kämpar men det finns de som väljer att gasa sig ur krisen. Jag önskar att jag kunde vara ute och stötta mycket mer men här vill jag i alla fall lyfta Göteborgs mest spännande nyheter på krogscenen just nu, att sprida ordet är ju ändå något jag är bra på! Vi har några superhärliga nyheter att omfamna och se fram emot i vår: 1.Cheri-Lee – I lokalerna till före detta Brasserie Lipp på Kungsportsavenyn 8 har i förra helgen denna restaurang öppnat. Ägarna bakom är en avknoppning från Ess Group och Spik Studio står för inredningen som domineras av pasteller, trä och marmor. Cheri-Lees kök är pan-asiatiskt och mixar japanskt, koreanskt, kinesiskt och vietnamesiskt. Eh, hallå! Drömupplägget?! Äntligen en utmanare till Toso tänker jag. Här ska vi kunna frossa i olika smårätter sushi och japanska kolgrillade rätter. Ryktet säger att koreansk långbakad fläsklägg står på menyn och det är typ det godaste jag vet! 2. Bröd & Malt - I april öppnar Nääs Fabriker ett eget stenugnsbageri och bryggeri. Två verksamheter som ska verka i symbios med varandra. Överblivet bröd från bageriet ska användes i tillverkningen av öl, och restprodukterna från öltillverkningen ska användas i brödet. Bageriet blir jag ju mest nyfiken på och här kommer Jonatan Altvall från surdegsbageriet Alvar & Ivar att basa. För dig som följt mig i hundra år så vet du ju min koppling till Göteborgs bästa surdegsbagerier så jag längtar med spänning till öppningen och att åka ut för att testa bullar och bröd. 3. Hasselssons matlucka började som en pop-up på prov på Mariagatan 27 i Majorna och sedan början av Februari är de tillbaka, ett måste för dig som är fiskälskande Majornabo och ett måste för dig som är beredd på en utflykt till västra centrum. Hasselssons har öppet Tors-Sön 11-20 och den enkla menyn skvallrar om rena smaker från havet, salt och härligt. Tänk dig en Moules Frites i vårsolen, på en bänk på den lilla asfaltsplanen utanför hålet-i-väggen. Ett av Majornas bästa ställen just nu.