Som jag nämnde i denna nyhetsbevakning över Göteborgs krogscen för någon vecka sedan så exploderar det av nya vinbarer och sköna restauranger för tillfället. Denna vecka berättar jag allt viktigt som du behöver veta om popupen med Gustaf Trädgårdh på Monopol, om comebacken av crew-et från min favorittaqueria Little Meats och om storsatsningen Botanico i nedan Göteborgsrapportering! Häll upp något gott i glaset, för nu börjar långhelgen och häng med. [caption id="attachment_84512" align="alignnone" width="740"] Monopolet popup Gustaf Trädgårdh[/caption] [caption id="attachment_84510" align="alignnone" width="740"] Big Bird, bild: Anders Ylander[/caption] Under 14 tillfällen gästspelar tidigare Årets kock-vinnaren och chefskocken på Sjömagasinet, Gustaf Trädgårdh restaurang Aktiebolaget Monopolet som ligger i småruffiga Gullbergsvass, Kämpegatan 4. Det känns ju nästan dumt att tipsa om något så härligt som dessvärre är ändligt (ikväll), men håll ögonen öppna och var supersnabb, redan nu har gästspelet förlängts med två sittningar. Menyn består av en 5 rätters street food middag, där den friterade donuts, carpaccion och french toast med brilliant spelade stjärnrollerna för mig. Mat från hela världen i en meny att njuta av i timmar. Till min stora sorg har taquerian Little Meats lämnat sina tacos bakom sig och istället fokuserar man nu på friterad kyckling och donuts under namnet Big Bird. Gänget är ju suveräna i vad de gör så jag är säker på att Big Bird kommer att flyga. Du finner dem fortfarande i Linné men på adress Övre Husargatan 17. Botanico håller för fullt på att installera sig i stora lokaler mittöver Levantine i Vasastan, närmare bestämt på Aschebergsgatan 23. På bottenplan kommer cocktaildrinkar att blandas och serveras tillsammans med sushi och ovanvåningen som också har en stor uteplats kommer bjuda på en meny som är inspirerad av japansk och peruansk matlagning. Någon gång nu i Maj öppnar restaurangen, så håll utkik! Peppen och nyfikenheten är himla stor kan jag meddela.