Vi sköt ut oss från stan igår kväll och tog riktning mot skogstrakterna kring Mölnlycke. Letade oss ner till den vackra sjön och vidare in på småvägar som krympte i storlek, för att slutligen nå fram till restaurang Signum, en krog med stjärna i Guide Michelin. En destination som jag varit nyfiken på sedan start. Vi måste börja från början. Det vill säga way back, alltså nu pratar vi cirka tio år sedan, kring 2014. Då fickjag kontakt med kocken Thomas Sjögren som bokade in ett besök i stugan där jag hade mitt showroom av keramik. Han valde ut lite bruksgods att använda till sina projekt och året senare såg jag att han deltog i Årets kock, en prestigefull tävling som han också kom att vinna. Sedan dess har det varit så kul att följa hans väg och många är vi som har låtit oss avnjuta viner och middagar på hans restauranger som Grano i Göteborg, Skärets Krog på Smögen och på restaurang Signum, platsen där vi alltså befann oss för första gången igår. Jag och Emmy var pepp, så pepp och ivriga att vi inte lyckades leta upp restaurangen direkt vid ankomstplatsen utan snurrade runt i kvällsmörkret på parkeringen ett tag. Tills en trevlig servitör letade upp oss istället och efter den stunden var det bara att slå sig ner i lounge och matsal för att avnjuta vad som visade sig vara 18 serveringar av kärlek till Skandinaviska råvaror. Du möts av en öppen planlösning och full kontakt och insyn till arbetet som flöt mjukt därinne. Det brinner i den öppna eldstaden i köket. Som att flytta in naturen och en bit av skogen till vårt gemensamma öppna rum, ett genidrag om du frågar mig. Du bjuds på en meny som följer den nordiska säsongen och så här års faller tonvikten främst på vad havet har att erbjuda tillsammans med kompisar från skogen. Otroliga viner, blåmusslan med örtsmör, hummer & vittryffel och en brioche som jag inte har ord för, den lenaste och runda efterrätt på gran och Baerii caviar. Mer Signum i mitt liv, ja tack. Det har jag bestämt från och med nu här vid datorn och med dagens tredje kopp kaffe. Det är inte samma fart i kroppen idag om jag ska vara ärlig. Ligger efter med jobb, det ska klippas film och dygnet på Pater Noster ska jag börja smälta ner i ord. En liten tur i Slottsskogen, måste passa på innan löven helt fallit av. Hur var din helg? Hoppas den var fin, kram e