Häromdagen levde jag ändå lite modigt. Smärtan i benen har länge kapslat in livet och läkarnas förmaningar och egna rädslor begränsar utan tvekan livet en del. Det gör ont för en liten äventyrssjäl som jag. Så att jag gav mig iväg på ett event utan att veta programmet i förväg var starkt, tycker jag själv. :) Men när man har att göra med arrangörer som lovar att bära mig fram vid eventuell kris, då är det ju bara att lätta ankar. Och det var precis vad vi gjorde. Men dagen började på Victor von G och med ett fantastiskt Koster-ostron och det passande bubblet HAF till från Hvonn som framställer genuina alkoholfria drycker och har sin bas här i Göteborg. HAF har tydlig mineralisk karaktär som lämpade sig super till ostronet. Sedan dags för detta. Ribbåt med Head 4 waves experience. På riktigt något av det roligaste jag gjort på havet! Kanske du anar vart vi är på väg? Vi ägnade nämligen dagen till att susa runt till olika små skärgårdsöar. Till min lycka visade sig ett av stoppen vara Pater Noster, det lilla hotellet på den egna ön, mitt i vilda havet. De beskriver sig själva som en destination för naturälskare och nöjeslystna, för dig som söker stillhet och njutning på en plats där sinnena förstärks. Min sorts plats. Det lilla hotellet som kan ta emot kring 20 boenden och har både badtunnor, bastu och en fyr att klättra i har stått på min bucket list sedan de öppnade. Och efter turen hit vet jag att jag kommer prioritera upp en vistelse här. Sedan lite lyx. Vi tog en stund för att njuta av drinkar som komponerats med utgångspunkt i bland annat Hvonns alkoholfria hantverksapertif och i JÄRNs alkoholfria spritutbud. Lyxigt med drinkar som blandades av Gustav som är en av Göteborgs mest erfarna bartenders. Han driver Hvonn tillsammans med Simon Quartey som jag ska berätta mer om strax. Några av drinkarna komponerades i utgångspunkt i JÄRNs alkoholfria drinkbasutbud. JÄRN har på kort tid etablerat sig i Sverige och redan vunnit priser. Spriten som är en perfekt bas i mocktails bidrog med smakkomplex vuxen smak. Jag som börjat skära ner kraftigt på alkohol en tid kommer definitivt att njuta av drinkar av detta slag! Här kan du läsa mer om JÄRN och här kan du enkelt se vart du kan dricka och köpa med dig JÄRN. Här har vi herr Christoffer från JÄRN. Ett annat stopp blev underbara Åstol Rökeri, jag drömmer om dessa räkor ibland. De har en tydlig havssälta och är mjukt och milt rökta vilket även ger en lätt sötaktig ton. Mums. Numera vet jag att de faktiskt går att komma över i Feskekörka, ett hett tips! Vi landade slutligen på Tjörn och charmiga Tjörns Havspensionat. En liten gullig destination i sig. Här vankades det middag av Simon och det skulle visa sig, inte mindre än nio spännande serveringar. Bilden ovan visar en av mina favoritserveringar från kvällen. En gnudi med salvia, brynt smör, havgus. Serverad med Hvonn Miere och JÄRNS lageröl (ja, JÄRN har även ett ölbryggeri!). Vem är då Simon kanske du undrar? Min bekantskap med Simon började med några av mina bästa vänner som har villa i Kungsladugård. På andra sidan häcken om dem kunde vi för en rad år sedan ana en spännande verksamhet ta form och den spred goda och spännande dofter till gräsmattan på den sida där vi satt. Ryktet bland grannarna hade spridit sig även till oss. Att där bakom löven huserade Simon och hans kreativa matverksamhet Det vilda skafferiet som utforskar den nordiska naturens egna skafferi, erbjuder guider och håller i middagar. Och nu har han med all sin unikt förvärvade kunskap tagit ett steg längre genom att tillsammans med Gustav erbjuda det nordiska alkoholfria dryckesutbudet Hvonn. Simon stod i köket, i full färd att lägga sina rätter till oss. Han hade kvällen till ära satt en meny där anrättningar hade parats ihop med Hvonns dryckesutbud. Spännande. Denna rätt på bilden var hjälp-så-bra! Torskrygg, kantareller och vaxbönor serverade med Hvonn Galder. Älskade hur smakerna smälte samman. Världens tur på bordsgrannar hade jag också. Thomas Sjögren som bland annat driver Restaurang Signum vid Hällsnäs utanför Göteborg och som tagit hem en stjärna i Guide Michelin. De är för övrigt en av många restauranger som har Hvonn på sin dryckeslista. Du kan även beställa ett glas på Bar la lune i stan som exempel. Och vill du köpa hem egna flaskor går det utmärkt i Feskekörka. Vi avrundar denna dag. Det var en behagligt trött men väldigt tillfredsställd grupp som vände tillbaka till Göteborg igen. Jag kan meddela att jag sov som ett barn denna natt, lycklig av saltstänkt hår och gastronomiskt tillfredsställd mage. Och utan tillstymmelsen av ett segt huvud dagen efter.