Många av oss kommer nog minnas helgen som gick som årets mest tropiska. Nätter som inte går ner under tjugo grader och ett Göteborg som kändes igen från förr, från tiden innan covid. Kanske inte helt och hållet men luften kändes friare och mer inbjudande än på länge. Åkte ner till Röda sten en kväll med pappa. Tittade på solnedgången. Och en annan kväll gjorde jag något som jag inte gjort sedan Februari, jag tog ett varv på stan med vännerna. Vi är faktiskt lite extra försiktiga, håller oss på uteserveringar och där det finns stora ytor att röra sig på. På cykel som sig bör trampade vi gatorna fram Anna och jag, med höga klackar och tunn sommarklänning som klibbade sig mot huden. Vi möttes upp i parken till Levantine, Älskar detta lummiga ställe. Innan dess hade jag och Anna hunnit med ett liten glas på Mr P uteservering som har fantastisk läge med kvällssol ända tills den går ner. Efter ett tag.. .. cyklade vi vidare, till Barabicus uteservering denna gång. Anna, Peter och Fredrik och jag. Det var vi som gjorde Köpenhamn ihop dagarna innan gränserna stängdes. Känns som en evighet sedan. Och innan vi hann klämma in några fler ställen insåg vi att det var dags att röra oss till Made In China, för kvällens middag. Så. Galet. Gott. Den knariga sidfläsken och det heta chilliriset, råbiffen och de olika dumpling sorterna var rejäla vinnare. Fredrik lånade min paljettjacka och blev så himla cool. Den klär honom bättre än mig. Men helgen hade också tid över till kolonin. Grannens odling. Min egen odling. Skördade färskpotatis som vi kokade med skal och sedan tryckte till och friterade en stund. Jag vet. Det ser ut som en massaker men ändå, ihop med grillad lax, brynt smör och fänkålsdill var detta dröm. Det tyckte Sigge också.