Hej och god morgon från köket. Tänker lite på vår stad. Det är för mig helt otroligt att kroglivet fortsätter att bubbla. Trots lågkonjunktur händer härliga saker i stan. Som till exempel i Stora Saluhallen. I en av de lokaler som har fönster ut mot gatan har Wine Mechanics öppnat en vinbar. Älskar konceptet som är just vinbar utan krusiduller. Det är vin man serverar här. Vill man ha öl och kaffe kan man bege sig till 7:ans mittemot, skrattade vi oss fram till. Med en stuns av lite allvar med i blicken. För det är inte vilket vin som helst som serveras här. Wine Mechanics tillverkar sitt egna vin i vad som är Nordens första vingård. En vingård mitt i stan, alltså här i vår stad! Noggrant utvalda vindruvor som odlas med tradition på europeiska vingårdar köps in till vingården i Gamlestan för att produceras till viner på plats. Jag som följt resan från start har genom åren hunnit dricka en hel del goa grejer ur sortimentet och sedan systembolaget började ta in Wine Mechanics så har det givetvis underlättats en hel del. När jag söker på Systembolaget finns 26 varor från Wine Mechanics. Just saying. Men tillbaka till början, lagom stressad hann jag ändå klämma in bild från badrummet innan jag tryckte ner kepsen och gick ut. Kom hit lite tidigt och väntade in vårt bord och Cattis. Dags att fira våra födelsedagar som är med några dagars mellanrum och sikta in oss på nya årets möjligheter (som vi alltid gör) och hur gör man det bäst om inte genom ett gott glas vin.. Fotocred @annacate..och en magisk risotto. Denna var spetsad med Brilliant savarain, brynt smör, hasselnötter och rosmarin. Magisk. Och mängder av gott vin att dricka såklart. Denna kväll gick vi all in på röda. Så nästa gång ska jag testa lite vitt, ska bli så kul.