Jag vet att jag pratar mycket om sötsaker från mina favoritbagerier. Men så blir det när tiden från hantverksbageriet satt sina spår, jag är för evigt sugen på det godaste bagerier har att erbjuda och jag testar allt. Jag tycker verkligen att det är värt den lilla omvägen till det lokala bageriet. Jag är en sådan som ringer och lägger undan vad jag vet bara bakas just den dagen och jag har ganska bra koll på sortimentens skiftningar med årstider och sånt. Så nu tänkte jag samla mina bästa tips från de olika hantverksbagerierna. Av naturliga själv ligger de flesta i Majorna med omnejd. Alla har verkligen sin tjusning! Vi börjar med Bullen och Brödet där jag handlade i fredags, bästa dagen om du ska hit. Detta tycker jag att du inte ska gå miste om: Deras smöriga chokladcroissant som är fylld av en mörk choklad. Något är pyttelite salt i den och det binder ihop det söta och lätt syrliga från chokladen helt perfekt. Jag köper alltid en Västerhavsost, ja det stämmer, här kan du köpa lite ost, pizzadeg och annat. Helst väljer jag den långlagrade men i dag blev det den andra och den är minst lika god. Bullen och Brödet kan sitt bröd och jag är svag för deras lite grövre sorter. Både Rye Rye och det Danska brödet finns på fredagar och jag gillar verkligen att man kan välja att köpa halv eller hel. I dag blev det en halv Danska och jag vet inte om det är att svära i kyrkan.. men jag rostar alltid så här grova bröd. Kör dem tre gånger på raken i min brödrost, då blir det perfekt resultat och de ska omgående bredas med mycket extrasaltat smör och få några skivor ost på. Och på toppen hamnar några söta, mogna skivor av conference päron (obs, måste vara riktigt söta och saftiga och har jag inte det hemma, så blir det aprikosmarmelad). Och vad man köper den får du veta i nästa bageri-inlägg. Frallor är min go-to-lunch och det är bara att plocka och blanda vad man är sugen på härifrån, allt är gott. Pizza finns på fredagar och är även den en lunch-räddare. Förgräddad med tomat och ost, och hemma fyller jag på med salami, chili och gräddar av kort igen. Serverar med krispiga sallad. Perfekt så.