Fettisdagen är runt hörnet! Det slog mig precis nu när jag bläddrade i kalendern. Inser att det stressar mig för jag har ju inte hunnit testa klart och jag har även tänkt göra en snygg sammanställning eller åtminstone få till den där viktiga listan till Göteborgs bästa semlor 2025. Ska jobba på det i helgen. Men kan meddela att Bullen & Brödets semla svajar och jag vet inte om den fortfarande finns i toppen. Har testat den två gånger nu. Första gången hade grädden börjat släppa vatten (för dåligt vispad förmodligen) och bullen hade börjat bli hård. Det är enligt mig en effekt av att semlorna försvaras i bageriets kyl. Förstår att det är för gräddens skull men det är absolut inte bra för den fluffiga och mjuka bulle man ändå vil sätta tänderna i. Nej, hellre göra några färre semlor åt gången och ha dem i rumsvärme. Det är ju ingen fara om det bara handlar om timmar. Ja, det är min mening. Idag skiner solen här i stan och det betyder att jag bara måste ta mig till kolonin. Ska skissa på odling 2025 och även om min potager med åren krympt ner till ingenting så är det kul att planera sommarblommor, lökar och hur jag ska kombinera olika luktärtssorter. Sol och fin fredag till dig!