Fettisdagen och utan krusiduller kommer här min favoritsemla. En semla som görs hantverksmässigt, med närodlad vetemjöl och med en mandelmassa som är lyxigt grov och smakrik. Cum Pane Bakverkstad i Majorna är det bageri som gör min favorit och nej det har inget att göra med att jag jobbade där för hundra år sedan. Eller jo, kanske lite för det var då jag lärde mig förstå hantverket bakom. Jag undrar alltid inför varje ny säsong om det ska dyka upp någon som kastar ner Cum Panes semla från förstaplatsen men det skedde alltså inte i år. Jag har även testat andra semlor som håller riktigt hög klass och två riktigt fina alternativ är dessa, klicka på länkarna till inlägget om Bullen och brödet och Brödfabriken för deras hela recensioner. Några som jag inte ätit i år men som brukar hålla fin klass är Gunnebo Slotts, Franska Bagarn på Koopmansgatan och Waernets - ytterligare några tips till dig! Mamma plockar upp semlorna mitt på dagen idag och kommer lagom tills kaffet är klart här i lägenheten idag. Semlan blir vår lunch helt enkelt. Vi började fira Fettisdagen tillsammans förra året och det var första gången tror jag i min vuxna ålder. Annars minns jag exakt hur mamma gjorde de självklara semlorna i köket hemma när jag var liten och jag brukade trycka näsan mot den punkt på ugnen som inte var så varm och tittade med fascination då bullarna gräddades till perfekt gyllene färg. På den tiden gröpte man ur innandömet litegrann och blandade med mandelmassan som mamma gjorde genom att mala ner rostade mandlar själv. På den tiden gillade jag dessutom bara bullen och inte resten - något som känns väldigt oklart idag. Önskar dig en fin fettisdag och om det inte blir en semla på ditt jobb, eller på caféet efter skolan så hoppas jag att det blir hemma i soffan ikväll, en gång om året ska man passa på ändå. ☺️