För en gångs skull skriver jag inte om ett nytt och hypeat ställe utan tvärtom, om en extremt ohypead restaurang som är gammal i gamet, med år tillbaka till 1975. La-Wai ligger i Vasastan, på en lugn sidogata. En autentisk klassiker, en kinesisk restaurang och jag såg direkt menyerna som var på kinesiska. Tack. Det gillar jag. Det gillade även Dennis och Charlie som tog med mig dit. Vi ses ibland och jag riktigt längtade till denna kväll, för nu var det för länge sedan vi fick ihop det. Killarna beställde på kinesiska, bara det gav mig lyckorysningar över att här kanske det får vara kinesiskt hela vägen. Och det var det till stor del också visade det sig, även i maten. För mig är ju kinesisk ofta milda smaker, gärna lite feta mjuka smaker som inte sticker ut för mycket. Wokad pac choi med biff, oxgryta med färsk salladslök. Grönt te att dricka till. Mätta var vi lite senare, men inte så att man inte kan få ner en friterad banan? En klassiker sa jag. Då garvade killarna åt mig. Friterad banan med vaniljglass? Knappast härstammar det från det kinesiska köket. Nähä, men glad är jag väl då att kineserna lagt sig till med den vanan att ha det på menyn. Och jag kommer nog tillbaka, för den friterade bananen då och för känslan att inte vara i ett regnigt Göteborg för en stund.