Jag älskar att min man och jag kommer från så olika världar ibland. Älskar hans otroliga optimism och hur han får mig att se glaset halvfullt oftare än vad jag inledningsvis vill. En kväll denna helg fick Victor en känsla av att han nog var nästan frisk från influensan. Så han hämtade någon slags energi reservoar från långt där inne och satte igång. Jag smög ner i trappan och kikade på vad som pågick därnere. Han hade nämligen kört igång dammsugaren, åkt och handlat och samtidigt som han tagit upp frysta plommon från frysen. En kort stund senare bjöds jag på Victors variant av med plommon-mezcal-drink som vi blev bjudna på hos Karin och Adam tidigare i sommar. Rökig, söt och lagom syra från de mogna plommonen. Otroligt god. Ingredienser till ett glas:5–6 frysta plommonklyftor (ca 1-1,5 plommon)4 cl mezcal2 cl färskpressad limejuice2 cl agavesirap (justera efter sötma på plommonen)1 stänk Angostura bitter IsTill servering:Tunt plommonskivor eller en limeklyftaFlingsalt eller chilipulver till glasets kant Så här gör du:Mixa de frysta plommonen med mezcal, limejuice och agavesirap tills det blir en slät, nästan frozen-textur.Häll upp i ett kylt glas, garnera med en tunn skiva plommon eller lime. Senare surdegspizza med buffell-mozarella och sardeller till. Och avslutningsvis havsaborre, smörcitrus-sås och sallad. Temat middagen igenom var något oklart med tanke på influenserna från både Mexico, Italien och Nordiskt, eller egentligen inte. Vi håller på att rensa/tömma kyl och frys - därav en tydlig spretighet, hehe. Allt var och en för sig var otroligt gott iaf. Kan också meddela att när alvedonen lite senare gick ur Victors kropp återvände även hans sjukdomstillstånd. Älskade kraken.