På sommaren är jag alltid sugen på fräscha sallader och idag gjorde jag en somrig och saftig sallad med saltknaprig halloumi och melon med mynta till lunch, en rätt att tipsa om! Världens enklaste och därför helt perfekt när man ändå inte vill stå onödigt länge i köket. Du behöver samt gör så här (1pers): 1. Lägg ut plocksallad på en tallrik. 2. Grovfördela vattenmelon (köp den grekiska avlånga sorten som är så mycket sötare och mer smakrik än de runda) 3. Grovdela en halv mogen nektarin eller persika. 4. Dela några romantica tomater och fördela allt över salladen. 5. Har du några goda oliver av typ kalamata, laques eller noceralla sort, strö över dem. 6. Plocka bladen av mynta och basilika och strö över allt. 7. Stek 1.5 cm tjocka halloumi-skivor (en halv förpackning) i stekpanna med rikligt med olivolja. Ett par minuter till gyllenbrun. 8. Under tiden gör du en dressing på olivolja, gridellis vitvinsvinäger, en klick honung och salt och svartpeppar. Riv över lite citronzest och pressa i några droppar citronsaft. Rör ihop allt ordentligt! 9. Lägg upp osten på salladen, garnera ev med krasseblomma och ringla över dressingen. Njut direkt! Osten är som ljuvligast när den är riktigt varm!