En kall High Five med färskpressad grapefruit. Eller en perfekt avvägd Negroni i all ära. Men för mig är sommarens bästa favoritdrinkar i år faktiskt alkoholfria.Klart jag älskar ett gott glas vin till maten, eller ett glas kall champagne till lite snacks. Men när det kommer till själva drinken innan maten – aperitifen – så är det kanske mer själva tanken jag älskar. Idén om att reta gommen, förbereda kroppen på något gott. Men en drink på tom mage? Det har aldrig riktigt varit ett lyckat koncept för en känslig hsp som mig. Det har gjort att jag börjat leta alternativ. Och en drink som liksom etsat sig fast i minnet är en vi fick som välkomstdrink på ett elegant hotell på Amalfikusten, för flera år sedan. Färskpressad mandelmjöl med stora chunks av isbitar i. Den var grynig, nötig, nästan som ett flytande bakverk – och så sval och len mot gommen. Jag glömmer den aldrig. Den slog allt annat vi drack den veckan. Tills jag lyckas testa fram ett bra recept på just den – så vill jag ändå dela med mig av min nuvarande favorit. Den här drinken är pinsa enkel, svalkande och uppfriskande. Perfekt både före maten och faktiskt även under.Is i ett glas. Ett kraftigt draget te, gärna något bittert – typ Russian Earl Grey eller svartvinbärsblad. En bit citronskal. Lite sockerlag, alltså bara en tsk ungefär. Och mer is, om det får plats. Och så är det bara att sitta där. I skuggan, med fötterna upp. Eller i solen om man vill.Hemskt gott, om jag får säga det själv.