Ni som hängt med här i några år vet ju hur besatt jag är av semlor. Det är något med kombinationen av den mjuka bullen, den fluffiga grädden och den söta mandelmassan som har mig fast. Och nu rullar semmelsäsongen igång igen och jag stenkoll när favoritbagerierna börjar med sina och vanligtvis brukar inte dröja länge innan jag är i farten. Men i år tänker jag göra saker lite annorlunda.Tidigare har jag kastat mig runt stan, från det ena bageriet till det andra, i jakt på den perfekta semlan. Det har varit ett härligt nöje — ett semmelmaraton i sin renaste form. Men den här säsongen vill jag vara lite mer återhållsam. Mest för att dra ner på sockret som stressar min kropp, men sedan är det väl i sanningen namn inte helt fel att ta itu med fixeringen som semmelsäsongen faktiskt väcker i mig.Och ändå… så händer givetvis det där som får hela min strategi att vackla. Idag så jag på Instagram att mitt favoritbageri i Köpenhamn, The Juno Bakery har börjat baka sin version av semlan. Den innehåller blåbär och hint av lavendel tillsammans med mandelmassa och grädde. Hjälp. Bara tanken på detta.. Men det är inte allt — i kommentarsfältet började någon prata om en semla med banan, och jag kunde känna hur min inre semmelfantast vaknade till liv med full kraft. En banansemla! Det är ju en idé som är så briljant att jag gå av. Men att dra till Köpenhamn för en semla känns kanske… lite väl? Eller? Konstigare saker har man väl gjort?Så vad gör man då? Jag funderar seriöst på att höra med några av våra fantastiska hantverksbagerier här i stan och se om någon är sugen på att experimentera. Eller så pimpar jag en semla hemma med mosad eller tunnt skivad banan. Så får det nog bli! Vilka är era favoritställen för semlor? Vart ska vi bege oss för den där perfekta semlan, tycker du? Tipsa mig och alla andra i kommentarerna — och håll utkik efter mina egna rekommendationer som snart dyker upp här på bloggen. Det blir en semmelsäsong att minnas, fast med lite mer balans och (förhoppningsvis) lika mycket njutning.