Häromdagen blev det surdegspizza från egen vedeldad ugn i trädgården. Men vi tar det från början. Slutet av September och jag satt upptryckt mot solig husvägg i kortärmat(!). Victor är grym som vanligt i uteköket och preppar pizzor. Veden i ugnen har brunnit 1,5 h och det är ungefär vad som behövs för att den ska bli riktigt varm. Första pizzan redo att skjutas in i ugnen, en klassisk Margherita. Godaste pizzan av alla sorters som finns om man har riktigt bra ingredienser som buffelmozzarella och en lyxigt god tomatsås. En pizza i taget och här har vi nästa variant, med het salami och sedan chiliolja som vi ringlar över efteråt. Klar. Jag dör så hungrig jag blir av dessa bilder. Jaa, du ser rätt, här är jag förväntansfull. (Okej lite trött också.) Vic penslar på en vitlök och örtolja och skär sedan upp olika slices. Hugg in! Pizzadegen smakar så mycket och vill du ha receptet på den finns det här. Vi kastar oss över maten, hinner inte prata. Stökigt, tyst och njutigt. Torkar mig runt munnen och Vic får en puss på kinden. Han vet vad som går hem. Napolitanska pizzor går nämligen inte av för hackor.