På det lilla italienska caféet Fratelli Gridellis har jag ätit många bruncher i mina dagar, men sedan något år tillbaka så har Lorensbergs mysigaste café stängt och det lilla familjeägda företaget satsar istället helhjärtat på catering och sina egna italienska produkter. Vansinnigt vackert förpackade (nyfiken på vem som formgett dem, vet du?) och innehållet har otroligt fin kvalité. Jag minns första gången jag fick syn på deras egna tomat på burk, förföriskt vacker gulddekal som vägde tungt i min hand och så har jag börjat fylla på i köket med sortimentet som växt ordentligt sedan dess. På köksbänken just nu. Balsamicon, den svarta på bilden högst upp är min favorit sedan tidigare. Trögflytande, fylliga droppar som jag stänkte till exempel igår över tomatsalladen, över buffelmozzarellan och droppvis över den varma risotton. En nyhet för mig som jag såg i Artilleriets webshop var Balsamicon Bianco, den är lite fruktigare i smaken och fantastisk ihop med färska bär kan jag lova. Olivoljorna finns i flera olika sorter och just denna är min favorit. Mild men ändå lite pepprig och en frisk gräsighet, mums. Här i Göteborg finns den bland annat att köpa över disk hos Aldardo (det är här jag ofta köper fredagsmaten när det vankas hemmamys och vi inte orkar laga själva) och i vissa välsorterade mataffärer. Att Fratelli Gridelli är en liten och kärleksfullt familjeföretag blir man påmind om, då Farfar Dinos egenpressade olivolja tappas och säljs i egen flaska. Elle Mat & Vin - fotograferingen som jag haft i bakhuvudet i flera veckor nu och som fotades i början på veckan har gjort att jag konstant tänker på mat. Mer än vanligt, hur nu det är möjligt! Skrattar hjärtligt åt hur tydligt det speglas på bloggen där inläggen handlat mycket om mat de senaste.. och att jobba med mat får idéer om nya tallrikar och uppläggningsfat att blixtra till i hjärnan så idag ska jag ta en stund med skisspennan och försöka få ner det som bubblar där inne. Kram e!