Här hemma lyxar vi ibland till vår vardagar och ger dom lite gitter i kanterna. Varför ska liksom festligheter bara hålla sig till helgen, vem har bestämt det? Nej, lyxen blir ju ännu större när man håller det på en helt vanlig och oviktig dag, så det slår jag ett slag för. Häromdagen kände både jag och Victor att vi ändå var värda något extra. Varför? Jo för efter jobbet möttes vi upp på vinden och gjorde ett sådant där galet röj, du vet de som bara händer vart 7e år eller när man ska flytta. Jag slängde faktiskt till och med mina bokmärken som jag samlade på vid 5 års ålder. Och även om jag kände mig lite tom efter och VET att jag slängt något oerhört viktigt som jag kommer gräma mig över länge efteråt så kändes allt lite lättare. Vi smällde en champagnekork och den iranska kaviaren åkte fram (kan jämföras med rysk kaviar för de som testat det). Har aldrig ätit iransk kaviar tidigare och det går inte riktigt att jämföra med till exempel kalix-löjrom men efter ordentlig research visste jag precis hur det skulle serveras: En iransk kaviar serveras väl kyld på isbädd. Metallskedar ger bismak så för den rätta touchens skull, servera med sked i pärlemor. Här hemma fick det duga med en i trä. Servera en bra vodka eller god champagne till. Vi drack en brödig Gula Änkan (en av mina favorit-champagner i budgetkategorin, men var noggrann här så att du väljer den torra varianten, brut, och inte halvtorr sec ) Jag tycker att Gula Änkan var helt fantastisk till. Egentligen behövs inga tillbehör utan njut av mötet mellan kaviar och dryck. Traditionellt serveras en klick av kaviaren mellan tumme och pekfinger och när kaviaren når munnen så ska man ta tid att känna in den lena smaken och hur de små romkornen poppar mot gommen och ger en rund nötig havssmak i munnen. Alltså dör hur gott detta var. Vi ville ändå testa att ackompanjera kaviaren så vi smörstekte små krutongliknande levainbitar och serverade med lite smetana tillsammans med kaviaren. Milt och gott även om det neutraliserade kaviarkaraktären en hel del. Att servera ryska blinier till är också ett tips! Så här avnjuter du de ljuvliga kornen på traditionellt vis. Skorna åkte av. Jag hade till och med hade klätt upp mig lite för den piffiga känslans skull. :) Otrolig njutning det här och verkligen ett tips för dig som älskar havet och lyxiga delikatesser. Hur kommer man då över iransk kaviar kanske du undrar? Jo! Antingen har du en grym fiskaffär i din närhet som kan lösa detta åt dig eller så finns många bra och seriösa sidor på nätet där du kan beställa just den sort som du är nyfiken på och där du enkelt kan överblicka pris. Som tex här. Våga testa en liten burk, tror att du kommer att älska det!