Om jag får bestämma så skulle jag äta smörstekt kål till lunch, mellanmål eller middag minst en gång i veckan. Bekantskapen med denna rätt började på Bar Centro (en av stans bästa caféer och vinbarer) och det blev kärlek omedelbums. Väl hemma har många varianter avlöst varandra och det enklaste receptet av dem alla och som du får här nedan måste vara den godaste! Gör så här för en sidorätt/lunchstorlek för två personer! Skär spetskål eller färsk vitkål i ett par cm tjocka skivor och placera dem i traktörpanna med en stor nobb smör och lite havssalt. Låt steka mjukt på låg värme med lock på i tjugo minuter och vänd ett par gånger. När kålen smält ner och mjuknat river vi över rikligt med gruyère-ost och samtidigt steker vi 4-5 sunnyside-ägg i en stekpanna. Fördela ut de krispiga äggen med lös gula över osten och strössla sedan över hackade hasselnötter (eller mandlar som i detta fall) som vi rostat i förväg. Mummi!