På hösten äter jag mycket mer granola och gröt, det robusta känns helt rätt för kroppen till frukost. Jag har länge letat efter ett granola-recept som verkligen är nyttigt och inte så sött. Så gjorde jag med inspiration från Food Pharmacy ś egna granolarecept och det blev fantastiskt bra! Jag tweakade lite, valde bland annat att söta upp lite med torkade aprikoser och russin och rostade faktiskt på lite högre temperatur än vad man bör. (bör = för att behålla näringsvärdet.) Elins Granola (en twist på Food Pharmacy´s) 2 dl helt bovete 1 dl pumpakärnor 1 dl solrosfrön 1/2 dl chiafrön 1 dl linfrön 1/2 dl vita sesamfrön 1 dl riven kokos (snåla inte här) 1 dl hela sötmandlar 1 dl hela hasselnötter 2 tsk malen kanel (ceylon) 2 tsk malen kardemumma 3 msk mjuk kokosolja Bovetet blötläggs i 30 minuter och sköljs sedan i kokande vatten. Blanda alla ingredienser och sprid ut på bakplåtspapper. Ugnen gick först på 90 grader i 2h och sedan höjde jag till 150 grader en liten stund för att få liiiiite färg och rostningskänsla på blandningen. Rör runt ett par gånger och håll koll mot slutet. När rostningen är klar, fyllde jag på med russin och klippta torkade aprikoser. Lägg i glasburk när svalnat och njut under tiden av kokos och kaneldoften i hela köket.