Victor är bortrest en del och jag kan som bekant inte gå runt så mycket så det blir enkla middagslösningar hemma. Men dom är också ofta de allra godaste så det går ingen nöd på mig! Får se om jag kan inspirera dig och om vi har samma smak men själv njöt jag till max av följande gårdagens middag. Surdegslevain från bageriet stektes frasigt i rikligt med smör och två tillbankade vitlökar. Under tiden öppnade jag upp en sardellburk, tog fram en bit gruyère och gjorde en oklassisk gremolata på god olivolja från Gridelli, hackad bladpersilja, en riven vitlök, hackade små söta tomater, chiliflakes, färsk hackad chili och något varv med saltkvarnen. (Överkurs är skålen jag har utanför bild med burata, havssalt, balsamvinäger, olivolja och söta tomater.) Montera hur du vill på de frasiga brödskivorna och njut. Osten äts förvisso med fördel separat. Ett halvglas vitt vin eller orangevin och middagen är serverad. Himla enkelt och spartanskt. Men jag älskar det! Tycker du sardell i olja är för "fiskigt" och salt för dig så kan man köpa dem i vinäger. De heter då Boquerones och är lite mildare, mer syrliga i smaken. Tips.