I en av våra tjejtrådar skriver vi tips på smidiga, enkla och himla goda luncher. Emelie är nog den som bidrar med flest och bäst, men Anna är grym på smoothies, Jossan på vegansk och jag, jag är nog egentligen mest bäst på att låta mig inspireras och pröva de andras förslag, haha. Himla bra tips är detta iaf! Att gå ihop några stycken och skicka över recept och bilder när man kommit på något bra, inspirera till variation i köket hemma. Nu senast tipsade Emelie om en varm sallad med grönkål. Jag som tycker att grönkål är det mest tråkiga som går äta kände ändå potentialen här. Så pga glömst samt köper alltid fel när jag handlar (bildbevis ovan) och pga Emelies lite grova receptbeskrivning så har jag idag gjort en slags egen variant. Och tycker faktiskt att den blev himla bra! Här kommer nog receptet på det nyttigaste du kan äta och som ändå smakar härligt och bra! Hyfsat snabbt går det också, vilket är stort plus i lunchsammanhang. Ljummen grönkålssallad med rostad mandel, sötpotatis och bakad fetaost. Ingredienser 2 portioner 2 Rödbetor 1 stor sötpotatis 1/2 rödlök En stor näve grönkål 1 dl sugar snaps 1 dl skalade mandlar 1 msk färsk persilja, hackad 1 fetaost Olivolja, god sort Salt och Svartpeppar Sätt ugnen på 200 grader. Skala och grovtärna rotfrukterna och löken, gnid över lite olivolja och salta lätt innan du lägger på plåt och in i ugnen. Lägg fetaosten i liten form, stänk över olivolja och in i ugnen. Rosta mandlarna på spisen och under tiden kan du fixa grönkålen som ska skäras till minde delar. Blanda ner grovdelade sugar snaps. Massera in en rejäl skvätt av god olivolja (jag använder idag en fantastisk (novello som du hittar här), vit balsamvinäger och en nypa salt. Efter 10-15 minuter är rotfrukterna klara och strax före uttag vrider du på max grill och höjer upp fetaosten så att den får en härlig gyllene yta. Varva allt på en tallrik och avsluta med att strö över persilja. Servera! Ps. Om du vill höja snäppet på denna rätt ordentligt. Fräs då levaintärningar i olivolja, vitlök och salt så de blir till krispiga krutonger och servera till!