Råhonung, som varken slungats, rörts eller filtrerats. Utan är precis som naturen gjort den, med massa smaker och en mjuk sötma. Jag kom över den på en Bondens Egen Marknad som finns lite överallt (här har du info om det) Detta är för övrigt den bästa marknad som finns så här i skördetider. Honungen äts bäst så här!: Köp ett nygräddat ljummet bröd från ett stenungsbageri. Ett levain eller surdegsbröd med lite rågsikt i är perfekt. Då blir det en krispig skorpa och segt och saftig inkrom, vilket är det viktigaste. Väl hemma bred på generöst med ett gott smör på en rejäl skiva, förslagsvis bregotts smör eller ett sådant där lyxigt franskt (se då till att det är saltat). Överst nu, skär en bit rakt igenom vaxkakan och bred på brödskivan. Strö över några få fling-havssalt på toppen. Detta är livets lyxigt enkla, precis i min smak. Är det fortfarande säsong för jordgubbar där du är så ha några vid sidan om. Annars bara ta ett bett och njut.