Enkelt men vansinnigt gott. Sådana recept och middagar älskar jag. Så därför ska du få ta del av min godaste räkpasta just nu.. Och låt dig inte luras av de helt ostylade bilderna för detta är magi i sin enklaste skepnad. En pasta som är vitlöksdoftande, lätt chillihettande, oljig, frisk av citron och salt av räkorna. Laga för fyra om ni är två, för du kommer alldeles säkert äta upp alltihop ändå. :) 4 portioner Ingredienser 400 g spagetti 3 klyftor vitlök cayennepeppar 6 msk olivolja 1/2-1 röd chili (beroende på önskad styrka) 20 romantica små tomater 400 g färska skalade räkor 100 g spenat salt peppar 1/2 citron saften 1/2 zest Gör så här: Värm upp olivoljan. Finhacka vitlök, cayennepeppar och chili och fräs i oljan. Tillsätt de delade tomaterna och låt bubbla ihop i ca 5 minuter tills tomaterna är helt mjuka och går att pressa ut till en simmig sås. Koka pastan al dente i rikligt saltat vatten. Häll av i durkslag men spara ett par matskedar pastavatten. Häll ner detta i såsen tillsammans med spenat och rör runt. Häll i räkorna, pressa över citronen och låt pastan suga åt sig de goda safterna. Häll upp på ett stort fat och strö över citronzesten. Riv ett par varv med pepparkvarnen och servera. Fredagsmiddagen klar!