Vem gillar svamp mer än jag? Jag älskar plocka eller det räcker faktiskt med att vara i skogen , få dofta på tallig och mossig terräng. Sedan om guldklimpar dyker upp så blir lyckan fulländad. Dessa kantareller har jag dock fått av min vän, svampplockaren Gurra. Vi kompletterar varandra väldigt bra har jag kommit på. Han gillar nämligen att plocka svamp men inte att äta dem. Han har dessutom också upptäckt det skönt terapeutiska och meditativa i att rensa och putsa svampen`noggrant. Så att jag får högar av kantareller där det inte finns en tillstymmelse av jord, klagar jag inte på. Har du varit ute på svampjakt ännu? Det ska ju vara ett helt tokigt svampår. Jag har fyllt på med min favorit olivolja, den från Gridelli. Deras olivoljor har en mjukt pepprig stil som jag älskar. Och när jag såg nyheten med Balsamvinäger på persika (hur gott?!) så fick det bli en sådan med. Den ska jag testa till matiga sallader och grillade persikor och här finns mera härliga tips kring deras produkter. Min favoritsoppa på Butternut har fått ett uppsving regniga sommardagar hos oss. Soppan lär få flytta med in i hösten och genom att variera topping och kryddning så går den inte att tröttna på.Kalljäst surdegsbröd, det är nog ändå det godaste jag vet. Och med tanke på att det vankas kantarelltoasts ikväll så fick det bli en levain från mitt gamla bageri, Cum Pane.