Som du kanske minns har jag dragit igång en liten serie med mina favoritbagerier. Först ut var detta lilla hanverksbageri som jag besöker minst en gång i veckan. Näst ut i serien idag är Le Boulangerie på Koopmangatan i Majorna. Detta bageri har varit oss trogna i hjärtat i över ett decennium och det är framför allt Victor som hyllar sortimentet - och då i synnerhet.. ..de där superljusa på vete och med frasig skorpa och vallmofrön på. Du ser dem på bilden. Frallorna bres till fördel med rikligt av smör, ett par skivor riktigt gräddig ost....och Franskans Aprikos-marmelad som knappt hinner landa på hyllorna innan Majorna-borna tömt dem och fyllt upp sina egna skafferi. Och jag jagar den på samma sätt, marmeladen är försvinnande god. Morotskakan var slut när jag tittade in men den är ett måste! Deras croissanter och wienerbröd är också klassiker.Slutligen, bästa räkbaguetten av stans bagerier är utan tvekan härifrån! Seg, saftig och härlig skorpa.Nästa gång tänker jag besöka min gamla arbetsplats Cum Pane och jag ska försöka pricka in den bästa dagen på deras bakschema. Återkommer om detta inom kort! Nu ut i solen, jag förbjuder mig själv att gå runt i trädgården idag för värken är värre än på länge. Ska meditera och träna lite core i skuggan och surpla saftig vattenmelon, och du?