2012 använde jag äpplena på kolonin för att göra min första batch av äppelsherry. Det är en mysig och enkel sysselsättning, som kräver lite tålamod då brygden behöver några veckor på sig att jäsa. När den bärnstensfärgade drycken är klar kan alkoholhalten gå uppemot 18% och tillsammans med den söta lätt knäckiga kolatonen och äppelfräschör blir det så god och fyllig smak. Fantastisk till ostcharken, istället för marmelad. Ju längre du lagrar - ju fylligare sherry, min äldsta är nu på åtta år och den är galet god. Receptet har jag utvecklat men tagit grund i ett vanligt sherryrecept. Så här kommer det till alla er som efterfrågat hur man gör sin egna äppelsherry. Elin Lannsjö ´s äppelsherry (stor stats) 8 l färskpressad råsaft av ekologiska äpplen 2,5 kg ekologisk råsocker 1,5 kg eko muscovadosocker 25 gr jäst 1 kg hela eko rågkorn 8 pressade eko apelsiner 4 pressade eko citroner 1. Blanda allt i en spann med löst lock 2. Omröres två gånger om dagen i en vecka 3. Låt stå tre veckor till 4. Sila genom ett durkslag, låt stå ett par veckor 5. Kolla så att det är helt klart. Sila upp på flaskor, och låt fällningen lägga sig så att sherryn sakta klarnar. 6. Njut av din äppelsherry