Vi har hängt hela helgen på kolonin. Jag har dykt ner huvudet mellan blommorna i rabattena och dragit ogräs (otippat tillfredställande vill jag medge) och Victor har basat i köket. Det får han gärna göra. Och sedan hamnade vi här, lagom till att fånga solens sista strålar. Till middag blev det friterad calamares av svensk bläckfisk som Victor beställde direkt av en fiskare. Panko gör tuggmotståndet lite mer crunchigt och vi pressade massa citronsaft över sekunden innan vi tog frasiga bett. Delar av bläckfisken stektes i olja och efteråt penslade han med ett brynt smör kryddat med chili, persilja och vitlök. Så jäkla gott. Vid sidan om serverades rostade pimentos de padrons, friterad fetaost med citron (min favorit!) och en rejäl sallad med fetaost, semitorkade svarta oliver och jordgubbar. Fast vatteenmelon hade nog passat ännu bättre om jag ska vara ärlig. Och med det, startade officiellt sommarens alla goe-middagar i trädgården på kolonin. Smårätter av olika slag är grejen. Det här ska vi göra mycket den kommande tiden.